Från kylen till badrummet!

Att avokado kan göra underverk kanske ni redan vet. Här kommer massa grjer ni med hjälp av avokado kan göra hemma. Lycka till!

Inpackning:
Mosa en avokade och massera in i håret. Låt verka i 20 minuter och skölj sedan ur.

Peeling:
Avokadons skal blir en fantastisk peeling till fötterna. Finns det rester av fruktköttet kvar fungerar det som den bästa av fotkrämer. Gnugga och gnid mot foten efter ett varmt fotbad.

Mot svullna ögon:
Ett beprövat och garanterat bra knep är att lägga tunna skivor avokado under ögonen, luta dig tillbaka i tio minuter och låt avokadon ta bort svullnader och mörka ringar. 


Ansiktsmask för torr hy:

Mosa en halv avokado och låt verka på ditt ansikte i tio minuter. Skölj med ljummet vatten. Det här gör underverk för torr och irriterad hud.


Ansiktsmask för fet hy:

Gör som ovan, men lägg till en tesked citronjuice och en äggvita i blandningen. Tar bort blanka T-zonen på ett kick! 


Snabb hjälp för glansigt hår:

Blanda en mosad avokado (ta en halv om du har klortare hår) med en äggula och 1/2 tesked olivolja. Massera in i håret och låt verka i en halvtimme. Shamponera och balsamera sedan som vanligt. Ger ett fantastiskt glansigt och mjukt hår.


Mjuka händer:

Den här handkuren gör dina händer mjukare på ett kick: Blanda en halv mosad avokado med äggvita, två teskedar havregryn och en tesked citronjuice. Smörj händerna med blandningen och låt verka i tjugo minuter, skölj av med ljummet vatten och smörj med favorithandkrämen om du vill.

Sådär, bara att börja mosa avokado nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0