Slut för idag.


Blir inget mer skrivet idag, ska kolla på idol och några filmer och dricka någon öl. Så jag tackar för idag och hoppas ni får en toppenkväll!

Byebye / Beautybook

Idol


Nån som ska se idol ikväll? Vilka hejjar ni på? Vem tror ni åker ut?
Min Idol är iallafall Lars!


DKNY


Ville slänga in ett litet parfymtips, be delicious. Doftar helt fantastiskt, dock har jag enormt svårt att beskriva dofter så ni får helt enkelt ta er förbi en parfymbutik och sniffa själva!


Glöm inte bloggkoll!


Följ min blogg med bloggkoll

10 dagar!


Nu har denna blogg funnits i 10 dagar, wuhu!

Leighton Meester


Har fått en önskan av miss.J att skriva om Leighton Meester, kanske mest känd som Blair Waldorf från GossipGirl.

Leighton är född den 9 april 1986 i florida, USA. Hon är känd från tv-serierna Surface, 24, Law & order, Veronica Mars. Men blev riktigt stor först efter GossipGirls genombrott hösten 2007. Där spelar hon den bitchiga och bortskämmda Blair. Innan hon vart skådis så adbetade hon som modell, med sina 163 cm.



Leighton har haft en minst sagt annan uppväxt än vad Blair har haft. Star har avslöjat att hon är född i ett fängelse i Texas. Mor och dotter fick bo i en liten lägenhet i anslutning till fängelset i 3 månader innan Leighton skickades till hennes släktingar. Även hennes pappa, farfar och faster har suttit i färngelse långa perioder. Tur att Leighton lyckades på ett annat spår!

Leighton har inte bara blivigt en duktig skådis utan också en inspirerande stilikon sen GossipGirl började sändas. här har vi en helt rätt look i paljetter i höst, en jätte söt "sjömans" inspirerad klänning och den lilla snygga svarta på röda mattan:




Det har också ryktats om att hon arbetar på ett debutalbum som sägs ska komma ut 2009. Leighton ska ha skrivit de flesta av låtarna på sitt album själv, ingen annan information har iallafall läkt ut, än..

så, nu vet ni mer om henne och hennes uppväxt!


Hello Darls!


Haft en trevlig morgon? Tja, själv vakna jag nyss... Usch det är fan illa alltså.

Sååå irriterad över att bilderna blev fel fortfarande, menmen, här uppifrån kan jag ju inte göra något. Och vet ni vad?!
HELA marken är täckt av ett tjockt lager SNÖ! Ojoj.. Vintern är väl nära för oss neråt i landet också antar jag. Mest jobbigt tycker jag, men, man får ju ha så snygga kläder på sig, så många kläder på sig, och det gillar vi!

Imorgon ska jag sätta centrum här upp på prov. Ska hitta varma, snygga vinterstövlar, någon ny bh eller två, och också försöka mig på ett par jeans. Får se hur utbudet här är och om jag hittar nått imorgon!

Ja ungifär såhär ser det då ut:



Byebye / Beautybook

Sleeping time!


Nu kallar sängen, hörs imån alla!

Usch så irriterande med mina bilder till sminkningen, fuck. Men som sagt, uppdaterar den på söndag!

Byebye / Beautybook

BILDFEL UPPSTÅTT !


Ser att det blivigt skiiiiit med bilderna i min halloweensminkning, ja är inte hemma förns på söndag så kan inte göra ngt åt det tyvär. Fixar det när jag kommer hem. Skit också!

Skit ner blogg.se

Byebye / Beautybook

Oj så duktig jag är!


Nu gottfolk, tror det eller ej, men jag har facktist varit ute och sprungit! Wuhuu! Men, jag tog hårt av det...
Åt nyss mat, mumms. Satt fint de! Nu ska ja slappa lite framför tvn. Kul att ni kommenterar! fortsätt med det, och när ni ändå gör det kan ni väl skriva vad ni vill läsa?

Eller ni kanske har någon fråga? Fråga vad som hellst så lovar jag att svara. Man kanske skulle testa att ha någon frågedag när ni ställer massa frågor och jag svarar på frågorna i ett inlägg i bloggen, skulle det vara något?

Jag har bara bloggat i en vecka men det är en del som hittat hit och uppenbarligen fortsätter att läsa, jättekul!

Ska duscha nu och självklart med mitt älskade schampo, inget speciellt man är jättebra för mitt hår. Elvital´s Anti Breakage. Här har ni de:



Bybye / Beautybook

Hey there!


Kollar på Pirates of the caribbean, fy fan vad jag älskar de filmerna! Och så fruktansvärt snygga skådisar sen! ojoj...
Tänkte skriva lite "kändisfakta" här på bloggen och jag kommer nog börja med Depp eller Knightly. Vad vill ni veta om dom? Vilka kändisar mer vill ni veta något om? Säg bara till så fixar jag resten!

Nää, ska fortsätta kolla på underbaringen nu, hörs senare!



Byebye / Beautybook

Steg för steg # 4

Eftersom det uppstod bildfel så kommer här hela inlägget igen!


Här kommer en riktigt snygg Halloweenmakeup för den som inte vill klä ut sig på festen!

(Lägg ett lager löspuder under ögat, pudret fångar upp "fallskugggan" och är enkelt att sedan borsta bort)

Börja med at lägga en vit highlighter under ögonbrynet. Kladda sedan på röd skugga från inre ögonvrån och över halva ögonlocket, lägg gärna skuggan så den blir lite se vid hälften.



Lättast är sedan att först måla konturen av den svarta "vingen", kajalpenna eller ögonskugga väljer du själv, jag använde båda.



Täck sedan ögonlocket med svart skugga och se till att få en snygg kant mellan röda och svarta skuggorna.



Lägg en kajal runt hela ögat.



Fäst några ögonfransar långt ut på under fransraden för en spännande effekt.



Fäst en röd sten vid inre ögonvrån med hjälp av franslim.



Måla sedan mascara på övre fransraden, Klart!





Matcha denhär coola looken med svarta och röda naglar, Sen är det halloweenfest som gäller!


Tips # 9


Här kommer lite goda tips!

Starka naglar: Har du skåror i dina naglar, ät sötpotatis! De är fulla med betakarotin som blir a-vitamin i kroppen. A-vitamin reparerar naglarna.

Vita ögonvitor: Om du äter mycket hallon så kan blodsprängda ögon bli ett minne blott! De är fulla med c-vitamin som förstärker blodkärlen i ögonen.

Mjuk hud: Avokado är precis vad kroppen behöver för att kunna hålla huden smidig och mjuk. Avokado är fyllda med e-vitamin och fleromättade fetter vilka håller hudcellerna i topp! (avokado är jättebra även utanpå huden)

Gråa hårstrån: För att minska antalet gråa hårstrån bör du äta mycket solrosfrön, vilka är fulla med koppar, en mineral som höjer produktionen av pigmentet melanin som är boven till gråa strån.

Finnfri hy: Räckor är inte bara skitgott utan även fulla med zink, en mineral som hjälper mot finnar. Den är inflamationshämmande vilket innebär att finnarna inte blir lika stora och röda.


Morgon!


Eller dag ska man väl kanske erkänna för sig själv att det är, jag vakna nyss! Händer idag folket?

jag slänger upp halloween sminket idag istället för imorgon. Sen kommer förstås massa annat!

Vet ni vem Herman Hedning är? Han är världens coolaste (näst efter svampbob) figur! Han levde för jääääte länge sen, med sina vänner som bland annat är en dinosarie. Herman älskar att förstöra för andra. Och nu ska jag läsa massa sånna tidningar, så vi hörs sen!

Här har ni en goding:



Byebye / beautybook

God night darls!


Nu ska ja sova, blev skit trött efter ett försök att kolla på film, suck. Imorgon slänger jag upp halloween sminkninger! Missa absolut inte den!

Sov gott så hörs vi imorgon, eller jag hörs iallafall, höhö. NarriNarri!

Ny kategori!


Tänkte bara tipsa er om 2 st riktigt bra puderborstar.

Den första kommer från Lancome. Vet inte om den finns att köpa längre, den är väääldigt gammal, men ack så bra den är! Skulle gissa att den är av get eller ponnyhår. Absolut den bästa puderborsten jag testat, och det är många! Den är sådär riktigt stor, med ett riktigt långt skafft. Gul och svart, med bruna hår. Känns riktigt lyxig!

Den andra kommer från Face, nr # 2. Också en jättebra borste av gethår, om jag minns rätt. Känns inte lika lyxig som Lancome borsten på grund av storleken. Silvrig och svart, med svarta hår. En borste som bara har blivit bätte ju mer jag använder den och ju mer jag tvättar den!

Tänk på att bra puderborstar bara blir bättre och bättre ju längre tiden går, då borsten "utvidgar" sig mer.

Här har vi dom!


Ett önskemål


Fått ett önskemål om att skriva vad man ska göra för att minska håravfall, och här kommer nu några viktiga punkter:

Använd ett milt schampo och använd så lite schampo som möjligt när du tvättar. Tvätta heller inte håret mer än nödvändigt.

Borsta ditt hår innan du går och lägger dig och sov med håret utsläppt.

Se till att få i dig mycke kalcium. Ett sätt är att dricka minst 2 glas mjölk/dag.

Borsta inte ditt hår när det är blött.

Lät håret torka fritt från toffsar och spännen.

Tvätta inte håret i riktigt kallt eller riktigt varmt vatten.

Rikta inte hårtorken direkt mot hårbotten och undvik att använda mycke värmeverktyg.

Använd "snälla" borstar. En mjuk borste av svinhår är ett jätte bra allternativ!

För riktigt illa håravfall finns medicinska medel och speciella schampon. Jättelätt att snabbt söka rätt på det på google.


Hoppas du fick lite hjälp nu miss.V!


Halloween!


Ja hörrni, snart är det då Halloween! Skit kul tycker jag!
Vad ska ni göra då? Halloweenfest eller? Vad ska ni isåfall klä ut er till? Eller ska ni inte klä ut er?

Om ni inte ska klä ut er så kan ni alltid sminka er coolt, och jag lägger ut på fredag förmiddag en skitsnygg steg för steg helloween sminkning i svart och rött! Här en tjuvkikar bild på den:



Fan, jag måste verkligen ta och köpa ett par jeans, en bh och ett par varma skor. Tror det får bli till helgen och då lägger jag själklart upp bild på det också!

Här kommer föresten en liten bild i min älskade tidigahöst jacka!:



Nä jag ska ju me ett tåg så här kan jag inte sitta längre!

Byebye / Beautybook

Veckans tre måsten!


1. Renjörningsmjölk: De är egentligen alla veckors måste men vill nämna det iallafall!

2. Mysbyxor: Är något jag inte har på mig på stan men eftersom jag har lov denna vecka, yey, så blir det mysisar för hela slanten!

3. Osminkad: Ska passa på att gå så mycket osminkad som möjligt nu när det är lov, låta huden andas!

That´s it!

Mmh, Mys!


Godmorning Darls!


Fan, kallt ute idag, och jag ska gå till tåget, kul.
Kommer inte ha tillgång till dator en stor del av dagen nu, men skickar in minst 1 inlägg innan jag drar (drar vid 2) och resten kommer ikväll vid 7-8!

Tack för alla fina kommentarer jag fått! Puss på er.

Nu ska ja duscha, sen kommer lite smått och gott!

Byebye / Beautybook

Nya kategorier


Kommer dyka upp lite nya kategorier till helgen.

Har fått önskemål om att skriva om saker man kan göra hemma själv från miss.I och självklart ska jag skriva sånna tips. Dom får helt enkelt en egen kategori som kommer heta "Gör själv". Missa inte den nu miss.I!

Kommer också börja lägga upp lite tips och produktinformation osv. om smink och sminkverktyg. Så den kategorin kommer kallas "makeup", höhö, påhittigt namn kan tyckas!

Yes, det var dom till att börja med! Nu ska jag kika film me morsan och tjattra i telefon tills sängen kallar, hörs imorgon sötisar!

byebye / Beautybook

Slänger in en liten pic på mig, here you are! (foto: Andreas S)


Lush!


De flesta här väl hört om Lush, men alla kanske inte har testat(?) Då har ni absolut missat något!
Lush har helt underbara tvålar, boddybutters, massageoljor och dyl. Lush håller sig ifrån förpackningar så mycket som möjligt på grund av miljöskäl, vilket är toppen! Produkterna är därför de flesta i fast form.
Produkterna har helt fantastiska utföranden, kolla bara in bilderna här nere!
Mina absoluta favoriter i sortementet är:

Massageoljan Glitterbug! Doftar helt fantastiskt! Första veckorna jag hade den så gick jag och luktade i påsen med gämna mellanrum, haha!



Showerjellies! Dom är som geléklumpar, känns skithäftiga och är jätteroliga att leka med! De wobblande klumparna gör en desutom riktigt ren och goddoftande. Och dom är skitsnygga, kolla bara!



Butter creams: För att dom är så fruktansvärt snygga! De är utformade som bakverk och luktar jättegott. hur många har bakverk i badrummet? Fler borde ha!



Och kolla in dehär coola halloween produkterna!
Tvål och duschgel:



Läs om produkterna och se hela sortimentet på: www.lush.se

Steg för steg # 3


Här kommer första ögonmakeupen!

(Börja självklart med ögonkräm och efter det lägg en bas)

Lägg en highlighter (ljus ögonskugga) över hela ögonlocket.



Lägg den guldiga skuggan från innre ögonvrån över halva ögonlocket (som en trekant).



Lägg den gröna skuggan över halva ögonlocket från yttre ögonkanten. Skugga ihop kanterna mitt på ögonlocket.



Lägg den bruna skuggan längs med globlinjen och skugga uppåt.



Lägg sedan den guldiga skuggan från innre ögonvrån ungifär till ungifär hälften under ögat, och likaså med den gröna utifrån. Skugga ihop kanter.



Sen är det bara mascara kvar. Både på övre och undre fransraden.
Och här är färdiga makeupen:



Tips # 8


Här ett litet vattentips. Det är viktigt att drick ordentligt med vatten (dock inte för mycket vatten, ca 2 liter är bra för en vuxen människa) men för många, inklusive mig, kan det vara svårt att dricka vatten. Gör då som jag som alltid har mineralvatten med god smak hemma. Med mineralvatten dricker jag för att det är gott och inte för att jag måste, och bra är ju det!

Mina favoritvatten är Ramlösas skogshallon och jordgubb/lime.


Morgon Morgon!


Ska ner och käka frulle, sen träna, sen duscha och efter det så ska jag ge er niceigheter att läsa! Hörs då!

Byebye / Beautybook

Hej Darls!


Har fått jätte mycket bra respons på min blogg, skitkul! Fått jätte mycket önskningar om vad ja ska skriva om också, och självklart ska jag skriva om det ni vill! Tack för tips och fina ord!

Imorgon kommer en steg för steg sminkning, blir en jätte snygg ögonmakeup med guld, grön och brun, missa inte den första ögonmakeupen i bloggen!

Nu ska jag sova så jag är fit for fight att skriva bra saker till er imorgon! Slänger in en liten kindmålning jag gjort för länge sen! Enjoy!



Byebye / Beautybook

Höstmodet glittrar och glänser!


Något nytt som börjar synas i höst är alla dessa paljettplagg, inte bara till fest utan nu även till vardags. En och annan paljettklänning brukar synas på fester, men nu börjar folket "bryta av" sina vardagsoutfit med något paljettplagg.
För den som tycker att ett linne eller en kjol blir lite för mycket finns alltid skärp, hårband eller någon väska att välja. Vågen av paljettmode kom på 80-talet så på second hand butiker landet runt går det att frossa i paljettplagg till låga priser. Men var försiktig med att överdriva, ett plagg i din outfit, thats is.
De designers som satsar stort på paljetter iår är Christian Dior och Michael Kors.


Själv är jag inte så mycket för de glittriga, glammiga... Men vem vet, snart kanske även jag faller...



Nya nagelköpet!


Här är lacket jag köpt idag som jag skrev om tidigare. Heter Samba, och kommer ifrån Mist. Ska bli riktigt kul att testa det facktist, men det blir inte förns tidigast nästa vecka. Man kan ju inte byta lack varje dag, höhö.


Veckans lack


Här har vi veckans lack! Ett jätte fint ljuslila lack från Mist, heter Waltz. Ett lack som är ganska matt och ljus färg. Fint!


Hej alla!


Sitter på salongen nu, Bossen gick precis för att köpa lite choklad till oss, mums!
Köpt ett lack har jag gjort med, skitballt illgrönt från mist! Slänger upp bild på det senare.
Lägger upp en "vackans lack" ikväll också.

Nej nu kommer chokladen, marabou degestiv, och the Boss så nu drar jag härifrån!

Byebye / Beautybook


Tips # 7


Du ska sminka dig och upptäcker att du har värsta finnen mitt på näsan. (jag vet, förjävligt när det händer!). Lungt tänker du, du har ju din älskade concealer. Men den är slut!
Då går det jättebra att använda "kladdet" som fastnat i locket till din fondation (om du inte använder fondation i pulverform vill säga), då de oftast är tjockt och bra till att dölja tex. finnar. Så kladda ordentligt, man vet aldrig när det kan behövas!


Morning Darls!


Ja sov för en gångs skull riktigt bra inatt, Wuhu!
Nu ska jag in till salongen och lämna nycklarna till bossen. Vi ska ta en liten "avskedsfika" för salongen också. Hmm, eller så blir det nog en god kebbab tallrik, ja, jag ska nog föreslå det istället! Sedan ska jag åka till min lilla vän T och ha det trevligt.

Måsta käka frullen nu, skickar in ett tips innan jag går så ni har ngt att läsa tills jag kommer hem!

Bybye / Beautybook

Slut för idag, tack för idag!


ska upp någorlunda tid imorgon, ska till salongen. Imorgon kommer nya roligheter, missa inte det!

Byebye / Beautybook

Tänk på ...


... att ha så lite fingrar som möjligt med i spelet när du sminkar dig. Bakterier är ett big no-no!

Tips # 6


Om du är mörkhyad med väldigt mycket pigment på något område, brukar vanligen vara runt munnen, vid tinningar eller näsrygg, så kan du använda en ljusare fondation på de områdena om du vill! (och alla mörkhyade, på med färger! Starka ögonskuggor så fruktansvärt snyggt på er!)

Här 2 superballa toppmodeller som använder sig av denna metod! Tyra Banks och Naomi Campbell.


Sådärja!


Nu vart det städat och fint här! Såhär rent var det länge sedan det var, höhö. Strax ett tips # 6!

Byebye / Beautybook

Usch så här ser ut!


Nyss tagit en skön dusch, satt på en tvätt och ska strax äta en god måltid. Därefter ska jag städa, städa och åter städa! Ser förjävligt ut här hemma. Vågar inte ens tänka på när jag städade sist... Det ända som alltid är välsorterat och snyggt är mina garderober, mitt drinkskåp och mina mängder av smink. Synd man inte kan säga samma sak om golvet ...

Nej, nu kallar maten!

Byebye / Beautybook

Steg för steg # 2


Här kommer nu den lilla "rouge skolan" jag lovat!

För många kan det vara svårt att veta vart man ska lägga rougen, så här kommer lite exempel:

Att framhäva kindben:
Lägg din mörka rouge under högsta punkten av kindbenet med hjälp av en rougeborste och dra ut mot örat. För det föredrar jag sned borste.



Lägg därefter en highlighter (ljusare än din egen hy) på högsta punkten av kindbenet med hjälp av rougeborste. För det föredrar jag rundad borste.




Att smalna av ansiktet:
Lägg din mörka rouge under käkbenen och under hakan. Det får hakan och halsen att se mindre ut. Du kan även lägg lite rouge vid tinningarna.




Sådär ja! Där var några tips på hur du kan lägga din rouge, lycka till!


Morgon Morgon!


Usch, sov skit dåligt inatt, vet inte varför, så känner mig kanske seg idag. Vaknade av att min ena hund la sig på mitt huvud, mmh mys, nej! Tack för den väckningen Bezzan!
 Ska ner och käka frulle nu och om ett tag kommer en liten "rouge skola"!

Byebye / Beautybook


*Gäääsp*


Nää gottfolk, nu börjar jag tappa ögonlocken, dax för sängen.
Ser att det är en del nya som hittar hit varje dag, kul! Lämna kommentarer om vad ni vill läsa så ska jag ge er det!
Imorgon kommer nya roligheter att läsa om, missa inte det!

Byebye / Beautybook

Tips # 5


Här kommer ett tips för dom som brukar få riktigt torra händer.

Denna kommer från ACO´s sortiment, heter skyddande handsalva. Det finns ingen jag har hört om som är lika bra som den här (har inte torra händer själv, men morsan min vill inte leva utan den här krämen!). Jätte bra om du är så torr så du får självsprickor tillochmed. Salvan går lika bra att använda på fötter, torra armbågar, läppar och torra fläckar.
 Salvan innehåller inga konserveringsmedel. Den kostar runt 50 kr. Bör tilläggas att den är väldigt dryg!



Sådärja!


Fick efter mycket om och men upp min header iallafall! Inte helt 100% nöjd än men, den får vara tillsvidare! Ganska bra blev det väl?

Första steg för steg inlägget idag också, ett ganska trist inlägg men man bör ju trotts allt börja med att gå igenom bas ordentligt och enkelt make. Nästa gång så blir det rouge-skola eller guld/grön makeup. De kommer imorgon eller på måndag!

Börjar bli riktigt hungrig nu, ska nog gå och ta mig en macka eller två och sätta mig framför en bra film!

Slänger in ett tips senare ikväll!

Byebye / Beautybook


Steg-för-steg # 1


Här kommer nu första steg för steg sminkningen jag lovat. Blir en lätt dagsmake.

Steg 1. Bas:
Börja med att täcka alla prickar och fläckar du vill få bort med en concealer, måla också runt näsvingarna. Concealern ska alltid vara ljusare än din fondation. Concealer appliceras med pensel.
Applicera sedan fondation (fondation ska alltid vara så lik i nyansen som din egen hy, vill du ha en brunare effekt så använd solpuder!). Det kan göras på två sätt: Latexsvamp eller Pensel, jag föredrar svamp. (fuktad svamp om du vill ha lättare lager, torr svamp för tjockare). Använd inte fingrarna!



Efter fondation tar jag ett löspuder för att stabilicera basen och få bort "blankheter". Pudret kan appliceras på två sätt: Borste eller Puff. Borste ger tunnare lager och puff ger tjockare. Jag använder puff. När du använder puff så "dra" inte ut pudret över ansiktet utan dutta/tryck på pudret.




Steg 2. Rouge:
Lägg en rouge i mörk nyans precis under högsta punkten av kindbenet och dra ut mot öronen. Lägg en highlighter (en skugga som är ljusare än din hy) på högsta punkten av kindbenet.




Steg 3. Ögon:
Jag börjar alltid med ögonbrynen. Använd brynskugga och pensel (skugga ser mer naturligt ut än penna). Lägg sedan en highlighter (en skugga som är ljusare än din hy) över hela ögat, från fransarna till brynen, och även hela vägen under ögat. Måla sedan på ett lager mascara och kamma med franskammen.




Steg 4. Läppar:
Som ni ser på bilden här nedan så har jag gjort illa min underläpp, struntar därför att måla munnen. Men till den här lätta looken skulle jag bara välja ett transparant gloss.

Enkelt och klart! (Ja, jag vet att jag ser sliten ut, så är det idag och det får ni leva med!)


Hårfakta!


En människa har i normala fall ca 80 000-160 000 hårstrån. Du tappar upp till 100 strån per dag.

De 3-4 första åren av ett hårstrås livstid (kan vara upp till 8 år) växer håret ungefär 1 cm i månaden. Efter det avstannar växten pågrund av att hårsäcken måste "vila", vanligen 3 månader.

Endast 85% av alla hårsäckar växar, resten vilar. Håret går igenom olika faser, där växtfas är en, vilofas en och övergångsfas en.

Håret tunnas ut när alltfler hårsäckar går i en för tidig  eller förlängd vila. Detta kan ske vid sjukdom eller andra påfrestningar, som stress.

Antalet arbetande hårsäckar blir förre ju äldre vi blir.

Så, nu vet ni lite om hår!




God morgon babes!


... Eller god förmiddag vore kanske mer korrekt, hmm.
Idag iallafall så kommer första sminkningen upp. Kommer gå igenom en naturell vardagsmake som start och börjar självklart från basen. Don´t miss!

Nu ska jag käka frulle och sen blir det ett inlägg...

Byebye / Beautybook


Tips # 4


Tänkte som slut på dagen ge er ett litet tips!
Jag älskar riktigt vita tänder, har själv naturligt ganska vita tänder. Använder alltid whitening tandkräm, men blir ingen skillnad för mig utan är mest av förebyggande syfte. Har nyss köpt Pepsodent White Now, som ni alla säkert känner till, och den verkar skit bra! Efter att borstat 2 gånger 2 minuter nu så känns tänderna en aning ljusare. Känns väldigt friskt och fräsht i hela munnen med. Hoppas den fortsätter visa framsteg!





Imorgon kommer första sminkningen steg för steg, missa inte det! Godnatt!

Ge mig Lars!


Kollade nyss på kvällens Idol. Fan va duktiga sångare det är med i år! Och så olika...
Är Lars guds gåva till människorna? (Nej, jag är inte det minsta religös) Men fy faaan va han är bra. Var ett musikaliskt framförande idag på en sån klassiker som Abba, men tycker ändå han är skitbra. Skulle vilja adoptera honom, haha. Kevin är egentligen en av dom jag gillar minst man han var ju skit bra ikväll. Om jag gissar så tror jag att Sepideh ryker ikväll...

Vad tror ni? Vem är er favorit?



Slänger in ..


.. lite ögonmakeuper som jag gjort på måfå för ett tag sedan. (Ni får ursäkta kvalitén, de är tagna med mobilkamera)!





Enjoy!

Hello!


Försöker fixa en snygg header nu, fan va krångligt det ska va då!
Någon som kan hjälpa mig? Snäääääla?

/ beautybook



Hårinpackning !



Ett bra sätt att ha stark och glansigt hår är att regelbundet använda hårinpackning, ca 2 gånger i veckan är lagom. Hårinpackningar du köper färdiga brukar det anges en tid på ungifär 5 minuter, men ju längre du har din inpackning desto bättre verkar den, att lägga på 15 minuter på angiven tid är bra. Jag brukar till och med sova med hårinpackning i och skölja ur den på morgonen, framför allt på sommaren när håret slits en del av sol och bad.
Du behöver inte köpa dyra produkter, det går jätte bra att blanda själv hemma. Här är några förslag:

En msk olivolja och en äggula. Applicera i handukstorkat hår och vira sedan en handduk runt huvudet (värmen av handduken gör så inpackninger verkar bättre) låt sitta minst 20 minuter.

Hälften olivolja och hälften äppelcidervinäger. Applicera och låt verka på samma sätt som ovan.

En äggula, en skvett mjöl och lite balsam. Applicera och låt verka på samma sätt som ovan.


Som färdig hårinpackning kan jag varmt rekomendera Schwarzkopf hårinpckning för torrt hår, den är kanon! Även Elvitals inpackningar är riktigt bra. Dom ligger båda på runt 60 kr.



                

Tips # 3


God morgon alla!
Att vatten är bra på alla sätt har vi redan snabbt konstaterat igårkväll, så här kommer ett litet tips i vattnets ära!

Många skuggor, framförallt billiga, blir ofta svaga i färgen och utan djup. Gör då så att du duttar din pensel i vatten innan du tar skuggan. Fukten gör att färgen blir intensivare och brukar också relatera i att skuggan sitter längre. Undvik dock att blanda fler än 1 färg, då det lätt kan få ett rörigt intryck...
Men visst vill man ha intensiva färger!

Slänger in en liten bild på en, hmm, rätt såå intensiv make av mig.






Dags att sova!



Nu är det sent och jag är trött! Imorgon kommer nya tips, en faktatext om hårinpackningar, lite trendinlägg och annat trevligt!

Men nu tackar jag för idag, sängen kallar!

byebye / beautybook









Tänk på ...



... att drick mycket vatten! Vatten är bra på alla sätt, inte minst för din hy!




Seeeegt



Usch, seg kväll ikväll. Blev lite fel i viss planering, klantig som jag är var det förstås mitt fel, höhö, vems annars?
Såfort de hittat hit lite fler läsare så tänker jag dra igång med steg-för-steg. Tänker beskriva och fotografera stegvis hur man tex. lägger olika makeuper, gör olika frisyrer, fixar manikyr osv osv... Tänker lägga ut första steg-för-steg i helgen och det blir då en sminkning och börjar förstås med en naturell vardagsmake, håll utkik!

Nu ska jag hoppa in i duschen och ge mig iväg.

Dimper ner att litet tips senare ikväll!

Byebye / beautybook

Senaste köp!



Tänkte ta och visa mitt senaste nagelköp. Från vänster: Ett vitt manikyrlack från Depend (40kr), Ett skyddande baslack från Depend (50kr) och ett skitsnyggt brun/guld glittrigt lack från Mist Stockholm, Dream nr.501 (90kr). Tänkte använda de lacket nästa gång så då får ni se hur det ser ut på!








Tänk på ...



... att det gör mindre ont att noppa ögonbrynen när du har duschat varmt. Håren lossnar mycket lättare då.



Tips # 2

Ansiktsvatten

Ansiktsvatten används efter rengöring för att stänga igen porerna, perfekt som avslut innan makeup. Ansiktsvatten finns i så gott som alla hudvårds sortiment och finns för alla olika hudtyper. Pris kan variera stort, men går att få billigt runt 50 lappen.
Ansiktsvatten ska aldrig innehålla alkohol då den blir för stark för din hy. Många ansiktsvatten kan vara ganska starka ändå, gör då så att du blandar i mineralvatten (utan kolsyra) så blir vattnet mildare utan att förlora funktion. En bra sak som jag har, som är smidig att ta med sig överallt, är en liten sprayflaska med ansiktsvatten. Då kan man lätt spraya på lite om man börjar känna sig ofräsh.

De ansiktsvattnet jag använder kommer från Nivea Visage´s sortiment, refreshing toner. Det är en rengöring med havextrakt som effektivt avlägsnar orenheter. Den innehåller även en mängd vitaminer som ger extra liv åt hyn. För mig är den lite onödigt stark, så brukar blanda 1/3 mineralvatten, 2/3 refreshing toner.
Skitbra produkt som jag inte vill vara utan!




Veckans tre måsten

Andra dagen för beautybook nudå! Ser att det är några som hittat hit, skojj! Idag kommer tips # 2, ska försöka skriva ihop en fakt text om någon produkt, kommer komma en Tänk på ... och lite annat smått och gott!

Tänkte först ge er min lista på veckans 3 måsten:

1. Färgstarkt nagellack : Har bara haft fransmanikyr i ett år, men nu är det ändrig på det! Coola lack i färgerna rosa, illgrönt och glitter i olika färger kommer synas på mina naglar långt framöver!

2. Stickat : Älskar alla snygga stickade tröjor. Men framför allt stickade klänningar/tunikor, mmh!

3. Hårinpackning : Utan den skulle jag vara så gott som hårlös så mycket som jag har misshandlat mitt hår i mina dar... (kommer närmsta dagarna skriva ett fakta inlägg om just hårinpackning, håll utkik!)

Hmm ..

Försöker så gott det går nu att få till en snygg blogg (helt nytt för mig dock)
Men tycker det går framåt! Ska jobba ännu mer på det imorgon, ska då försöka få in bilden i den med.
Wish me luck !







Focus på benen!

I höst ska mycke focus ner på benen!
Det ska vara galna mönster och starka, många färger på våra leggins och strumpbyxor i höst.
Visst kan jag hålla med om att ett par leggins i en cool färg kan lyfta ens outfit, men galna mönster kombinerat med många färger är lite tooo much för min del.

Vad tycker ni?



Ny favorit!

Här kommer något jag tänker kalla veckans lack, uppdaterar varje vecka om något fint lack jag vill tippsa er om.

Nu till veckans lack, Nivea Beauté´s colour mini, nr 05 lillipop.
ett rosa, skimmrande lack med ett jätte fint "djup" i. Fick detta lack av min pojkvän för mer än 2 år sedan fast har inte testat det förns nu. Riktigt fint! Torkar snabbt, behövs dock minst 2 lager för att färgen ska blir riktigt intensiv. Billigt och bra





På en skala 1-5 så hamnar den på stark 3a

Tänk på ...

... att ditt läppstift oftast blir snyggare och sitter bättre om du grundar med massa fukt.

Om du har riktigt torra fnasiga läppar så kan du peela dom med en frottéhandduk uppblött i varmt vatten, de får bort de mesta fnasiga partierna. Avsluta med massa läppbalsam!

Sådär ja!

Nu va första riktiga inlägget avklarat

Kommer ett till lite senare!

Enjoy!

Tipps # 1

Som start på bloggen beautybook kommer här ett litet nagellackstipps!
Ni vet hur trist det är när ens favoritlack blir segt och svårflytande och de går då inte längre att få en snygg lackning. Lösningen är enkel!
Häll lite nagellacksremover (aceton och oljefri) i ditt lack och skaka väl. Ett skitbra knep som gör lacket fit for fight igen! Tänk dock på att lacket späds ut mer och mer när du upprepar detta och då förlorar färg..


Glöm inte bloggkoll!

Följ min blogg med bloggkoll

välkommen till beautybook.blogg.se!

I den här bloggen kommer jag skriva om allt som rör skönhet. Naglar, smink, hudvård, hår, kläder.. ja, you name it!
Jag har valt att vara anonym, så kommer inte skriva några personliga saker om mig själv eller personer i min omgivning. Kanske avslöjar mer och mer om mig själv i framtiden, vem vet..

 Men nu iaf så kommer du bara kunna läsa massa skönhet. Tipps och fakta, kmr visa olika typer av sminkningar, visa hur du gör en proffsmanikyr, skriva lite om nya trender, visa frisyrtekniker.... Ja det finns så mkt! Vill gärna att ni lämnar en kommentar om vad ni vill att ja ska ta upp om det är något speciellt.

Enjoy

RSS 2.0